top of page

OVER ONS

Tropical Resort

Achtergrond Radio 121

Het station is nieuw, maar heeft toch al wel een stuk historie. Oud TROS DJ Eddy Willemsen zette het station midden jaren negentig al op. Via de satelliet en de kabel ging Radio 121 uitzenden als een van de eerste commerciële radiostations
in Nederland. Helaas moest, door de wijzigende wetgeving destijds en het te brede format, Radio 121 de uitzendingen al snel staken.

 

Diezelfde Eddy Willemsen, tegenwoordig muzikant en succesvol in een groot aantal landen, maakte op Curaçao kennis met TROS Paradise en DolfijnFM-radiopresentator Niels Goudriaan. Beide mannen maakten samen gezellige muziek-programma’s bij TROS Paradise in de tropen.

 

Heel veel feestjes, drank, zon, strandparty's en radioprogramma’s kwamen en gingen, maar de vriendschap bleef. In 2021 besloten de mannen om Radio 121 nieuw leven in te blazen. Dit keer met een heel duidelijk format: Radio voor 40-plussers.

Digitaal Tijdperk

Natuurlijk gaan we mee met onze tijd. We zenden uit via internet zodat iedereen met een computer of een ander digitaal apparaat ons kan gaan beluisteren. Hoe zit het dan met Radio 121 luisteren in de auto? Uitzenden op de FM frequentie begint langzamerhand achterhaald te worden. Daarom zijn we ook digitaal te beluisteren zijn op DAB+.

 

Vooralsnog zitten we in de regio's Delft, Almere, Apeldoorn en Eindhoven en zullen hier in de komende tijd meer regio’s aan toevoegen. Dit wil zeggen dat je dan van Maastricht tot aan Alkmaar en van Rotterdam tot aan Arnhem, Radio 121 via de digitale radio in je auto zult kunnen beluisteren.

dab+dekking-radio121-2.jpg
radio schuiven.jpg
bottom of page