top of page

Nederland: Radio 121 is gestart met testuitzendingen

RadioVisie.eu

21 januari 2022

In december aangekondigd, een maand later van start gegaan met testuitzendingen via het internet, maar straks ook via de digitale ether (DAB+) in delen van Nederland. In februari wordt het helemaal echt, met een format dat zich richt op de 40-plussers om het ‘oude radiogevoel’ te laten herleven.

Eddy Willemsen, muzikant en oud presentator van omroepvereniging TROS, is één van de initiatiefnemers. Helemaal nieuw is Radio 121 niet, want in de jaren 90 van de vorige eeuw was er al een kabelzender met die naam. Toen de voorwaarden wijzigden om van de kabel gebruik te kunnen maken, werd de handdoek in de ring gegooid. Een kwarteeuw later is men (bijna) terug.


Eddy Willemsen liet zich door vriend en oud TROS-Paradise collega (Curaçao) Niels Goudriaan overtuigen om weer mee te doen. “Ik had mijn handen vol aan mijn muziek en was niet op zoek naar nog een uitdaging, maar Niels zijn enthousiasme werkte aanstekelijk. De oude naam Radio 121 was bijna een vanzelfsprekendheid. Het jingle-pakket lag er nog en hoefde alleen maar opgepoetst te worden. En ik had voor mijn gevoel nog wat recht te zetten omdat ik de klus in 1996 niet kon afmaken.


Het station focust voluit op de 40 plussers, met veel muziek uit de 80’s en 90’s, af en toe een hit uit de 70’s, of zelfs iets meer recent. “Ook nieuwe muziek gaan we niet uit de weg, maar wel alleen de platen waarvan wij denken dat de 40-plusser die kan waarderen”, aldus het persbericht. In de avonduren en weekenden gaat 121 ook licht informatieve programma’s uitzenden en zullen meerdere corryfeëen uit de omroepwereld aanschuiven om shows te presenteren. Daarnaast komt er veel ruimte voor live optredens in de studio.


° Radio 121 is vanaf februari de klok rond te beluisteren via internet en DAB+ in grote delen van de Randstad en Noord-Brabant.

bottom of page