top of page

Columns uit Oekraïne

Radio121

21 januari 2023

Iedere zaterdag na het nieuws van 12 uur kun je op Radio 121 luisteren naar Buitenlandse Zaken, een programma waarin we horen wat onze correspondenten in het buitenland bezighoudt en wat ze meemaken. Een van deze correspondenten Arno Klijbroek die ons iedere week weer op de hoogte houdt van de situatie in Oekraïne.

Arno woont al sinds 1997 in Kyiv Oekraine waar hij een handelsfirma heeft. Aan het begin van de oorlog heeft hij samen met een aantal Nederlanders de stichting De Leeuw Kyiv opgericht met als doel de Oekraïense landgenoten aan de frontlinie, in de getroffen dorpen en steden maximaal hulp te bieden.


In zijn column van deze week refereert Arno aan een reportage van Jan Eikelboom voor NOS Nieuwsuur over een Nederlandse kok die de Oekraïense soldaten aan de frontlinie van goed eten voorziet. Deze kok, Edward Hirschfeld uit Utrecht, maakt enorme stukken vlees klaar op een zelfgemaakte BBQ vlak achter de frontlinie. Hij bekostigt ditalles enkel en alleen door donaties.

 

Bekijk hier de betreffende reportage van NOS Nieuwsuur van afgelopen donderdag en mocht jij ook een steentje willen bijdragen aan het goede doel van kok Edward, kijk dan eens op zijn website: http://www.pitmaster4ukraine.com.

bottom of page